Jon E bloggar loss!

Tuesday, July 18, 2006

Halmstad

Sedan jag sist skrev så har jag bara varit ledig och umgåtts med vänner och familj på olika ställen. Jag åkte till Mjölby en vecka och träffade mina gamla kompisar från låg- och mellanstadiet, det var roligt. Vi spelade beachvolley i princip hela tiden och hann även med att grilla och festa lite. Vi bestämde oss också för att åka på en roadtrip till västkusten, det blir jag och två av dem som var med på roadtrippen till Ungern 2002 (Jonny & Martin) samt en till kille vid namn Viktor. Vi ska hälsa på hos folk vi känner, bo i tält, bada, dricka öl och spela sjukt mycket beachvolley. Jag har inga bilder från veckan i Mjölby, men Linn har lovat att jag ska få låna hennes kamera på roadtrippen så därifrån lär det bli bilder i alla fall.

Efter Mjölby hälsade jag på min far ett par dagar för att sen åka upp till Uppsala och umgås med Linn och Tilla innan det var dags att åka till Sandviken igen i några dagar. Simon (min lillebror) hade ett par kompisar med sig dit och de hade strandat med kanoten när det blev regnväder. Simon är inte helt pålitilig i kanoten. En gång när vi skulle paddla iväg till min mormor och morfar skulle han berätta en historia om hur han hade "råkat" paddla in i en bergvägg sist han kanotade. Han gick upp i historien så pass att när han skulle säga "råkade" så gjorde han citationstecknen med fingrarna i luften och släppte därmed allt han hade i händerna - dvs. paddeln som flöt iväg.

I helgen var jag och Linn i Halmstad. Vår kompis Calle "Gabba" Jonsson bor därnere sedan några år tillsammans med sin flickvän Lisa.

Gabba.

Han pluggade bara ett år i Uppsala men är trots detta en legend här. Historien om hur han blev "Gabba" kan jag berätta en annan gång. Hur som helst har han tjatat på mig och Linn om att vi ska komma ner och hälsa på honom ganska länge nu och till sist gjorde vi slag i saken. I år lockade han oss med att han kunde fixa biljetter till tennisfinalen i Båstad eftersom han jobbar på Carlsberg och de är ölleverantörer. "Och sen kan vi gå ut på Pepe´s Bodega och driva med bratsen, jag fixar VIP-biljetter, det är dit alla kändisar och rika går", sa han. Ett par veckor senare ringde han igen: "Det sket sig med Pepe´s, de ville inte ha oss där. Men vi ska gå ut på Madison istället, det är också bra". Ännu någon vecka senare ringde han igen. "Vi ska gå ut i Halmstad istället!" "Fick du tag på några tennisbiljetter?" undrade jag. "Nä. Men jag har en annan grej som jag har fixat, det kommer bli skitkul!" "Vad är det då?" "Det är hemligt! Men både du och Linn måste komma!"

Jag och Linn var väldigt nyfikna. Skulle vi köra gokart? Åka luftballong? Gå på swingersparty? När vi kom till Halmstad uppdagades det hela: Två biljetter till en konsert med Tomas Ledin! "Jag sa att det var hemligt för jag trodde inte ni skulle komma annars", förklarade sig Gabba.


Stämningen var uppsluppen.

Nåväl. Kombinationen av att man kände igen alla gamla hits och att förväntningarna var lågt ställda gjorde att konserten blev riktigt rolig. Även Jill Johnsson och Andreas Johnsson spelade, men då var det inte lika livat. Calle tog sig i alla fall en svängom:


When you´re crazy in love, oh-oh-oh-oh!


Tomas var lika hopplöst förälskad nu som då.

Calles kompisar Simona och Torbjörn... och så Calle förstås.

På söndagen åkte vi ut till Tylösand och hade en riktigt skön dag i solen. Vi spelade också strandfotboll, men det var sjukt jobbigt så det orkade vi inte så länge. Vattnet var lagom varmt.


Linn njuter.

"Det blir en dag på stranden", kanske Tomas Ledin skulle ha sjungit om han fortfarande vore i närheten.

Calles snälla flickvän Lisa som det konstigt nog var första gången jag träffade.


Att gräva ner sig i sanden och låtsas att man inte har några ben är en obligatorisk strandaktivitet.

Framöver väntar alltså västkustroadtrip på torsdag, vi är väl borta en vecka kanske. Sen tänkte jag stanna på västkusten och vara hos Linn på Koster i en vecka, så nästa gång jag skriver kanske blir någon gång i augusti. Men då blir det roadtripbilder!


Sunday, July 02, 2006

Äntligen tillbaks!

Jag har varit extremt dålig på att uppdatera min blogg på sista tiden. Mer än två månader har gått sen sist, och jag misstänker att många hade gett upp hoppet om ett nytt inlägg. Men nu behöver ni inte vänta längre! Här kommer en sammanfattning av allt som har hänt sen sist.

I maj åkte jag nånstans varje helg. Det var kul men lite jobbigt, det är ju skönt att bara vara hemma och ta det lugnt ibland också. Först var jag och Linn och Tilla i Sandviken där mamma har sin sommarstuga.Vi eldade, grävde upp stubbar, planterade buskar, krattade löv, målade väggar och drack kaffe. Tilla tycker det är väldigt roligt i Sandviken eftersom hennes raskompis Cynthia också brukar vara där (hon är mammas hund). De är bästisar och leker likadant.

Tilla och Cynthia

Den elfte maj fyllde Linn 24. Då fick hon en fin frukost och en hög presenter av mig som hon blev glad för:


Helgen därpå tog vi tåget ner till Östergötland:

Tilla och Linn beundrar utsikten från kupén.

Där avnjöt vi en härlig så kallad "Snyttringe Weekend" som vi hade fått i julklapp av min far och hans fästmö Karin. Det lilla stället/gården de bor på heter Snyttringe och veckoslutet bjöd på simhallsbesök, trerätters middag, en härlig frukost samt en omgång massage av min far som är utbildad massör och har jobbat som det ett antal år. Det sista hann vi dock inte med eftersom vi hade så mycket annat för oss. Även min syster Frida och hennes pojkvän Pontus var där.

Min far, som krossade oss alla på kubb.

En fredag slog vi på stort och åt vinkokta musslor och musselsoppa. Linn lagade såklart. Det var extremt gott!

Mmm... musslor.

Nu har vi haft Tilla i fyra månader men det känns som att hon alltid har varit en del av vår lilla familj. Hon hänger med oss överallt och sover i vår säng. Här myser hon och jag under en lång, skön sovmorgon:

Det är gott att ligga hos husse.

Här någon gång var det dags för lundakarneval och jag hade blivit nedbjuden av min gode gamle vän Oscar Christiansson som bor i staden. Ett tag såg det dock ut som att jag inte skulle kunna åka ner eftersom bussen jag skulle åka med gick för tidigt så jag skulle ha missat obligatoriska seminarier i skolan och alla tågbiljetter var antingen slut eller svindyra. Jag trodde också att jag hade misslyckats med tentan jag skrev i veckan och det gick dåligt på pokern - allt var nattsvart. Linn tvingades utstå ett långdraget beklagande över både det ena och det andra från min sida. Till slut ordnade dock allt upp sig; ett gäng snälla klasskamrater (Maria + pojkvän, Anton, Cati och Lovisa) skulle åka ner i en bil och hade en plats över i skuffen där de placerade sig själva (en i taget alltså) medan jag satt bekvämt i baksätet, och tentan visade det sig senare att jag hade klarat. Det blev en snabb, intensiv och rolig helg med mina gamla gymnasiekompisar Emil & Oscar innan det var dags att fara hem till Uppsala igen. Tyvärr har jag inga bilder från denna helg.

Kristi Himmelsfärdshelgen åkte vi ner till Göteborg för att Linns familj skulle få fira hennes födelesedag. Min fina frukostdukning från den riktiga födelsedagen bräcktes av detta mästerverk:

Nästan hela familjen Wallér och ett fint frukostbord. Den närmaste platsen är alltså födelsedagsbarnets.

Sen kom juni, vi slutade skolan, Linn började sommarjobba, jag försökte spela poker på heltid. Det gick sådär. Hela maj och juni har gått segt, i princip jämnt ut, så nu är jag lite trött på det. Sommarens utgifter är i alla fall säkrade medgod marginal tack vare tidigare vinster så jag lider ingen nöd direkt. På midsommar åkte jag till Norbo i Dalarna, där min farmor har sin sommarstuga. Det var skoj att träffa lite släkt och att göra ett mål i den årliga fotbollsmatchen i byn. På kvällen åkte jag med Frida och Pontus med kompisar till Leksand och kollade på världens kanske högsta majstång, och på midsommardagen åkte vi till Sandviken och firade min mamma som fyllde 51. Tyvärr har jag inga bilder eftersom Linn tog sitt pick och pack inklusive kameran och stack till Koster för att fira midsommar där.

Nu i fredags funderade jag och Linn på om vi skulle göra något i helgen eller bara sitta hemma och dega. Linn kollade väderprognosen och såg att det skulle bli kanonfint, så vi bestämde oss: vi hyr en bil och åker till Sandviken! I vanliga fall brukar vi åka buss eller tåg, men vi har funderat på hyrbil eftersom det är så mycket bekvämare och man slipper vara beroende av att någon (i.e. mina morföräldrar) kommer och hämtar en på stationen. Så nu slog vi till och hyrde en Golf på Statoil. Innan vi åkte kom vi på att vi kunde ringa Frida och Pontus för att se om de kanske ville titta förbi. Frida svarade i telefonen och berättade snart att de redan var i Sandviken och hade tänkt låna stugan i helgen! Det hela utvecklade sig till en riktigt schysst helg med mycket mat, trevligt sällskap, oslagbart väder och två uppgrävna stubbar. Så här såg det ut:

Frida och Pontus...

...och deras goa mops Bobby.

Vi spelade kubb såklart. Jag vann!

Tilla var nyfiken på änderna.

Jag rullar bort stubben från helvetet. Blod, svett och tårar rann men till sist gav den med sig och vi fick upp den ur marken.

När vi kom hem tog vi oss ett skönt och välbehövligt skumbad.


Nytt:
Anton påminde mig i kommentarerna om att vi såg på en jättelång film tillsammans. Det glömde jag berätta om när jag skrev detta inlägg! Filmen i fråga var Deer Hunter och den var jättebra. Så bra att jag gav den en femma i betyg, vilket är få filmer förunnat. Linn och Anton gav den varsin fyra. Det är en gammal sjuttiotalskrigsfilm med Robert DeNiro och Christopher Walken som ni måste se.