Jon E bloggar loss!

Friday, March 30, 2007

Sista halsningen fran Thailand

Forvarning: Bilderna i det har inlagget har vanligen ytterst lite med den omgivande texten att gora.

Nu sitter jag aterigen i Phuket Town pa samma hotell som jag bodde pa nar jag kom hit. Resan narmar sig sitt slut, i morgon bitti aker jag till flygplatsen och satter mig pa planet hem. Det har varit en jatterolig resa, men nu kanns det anda skont att fa komma hem till sin egen sang, till Tilla (Linn ar i Osterrike nar jag kommer hem) och till toaletter dar man far spola ned papperet istallet for att lagga det i en papperskorg bredvid.

En lustig fagel

De sista dagarna tillbringade vi pa Phi Phi Islands. Det var en trevlig o; valdigt vacker natur, inga bilar och roligt nattliv. En kvall sag vi ett coverband som hette Made in Thailand och som korde harda klassiker som Sweet Child of Mine, Killing in the Name och Du Hast. De var faktiskt riktigt bra.

Jag haller pa att sprangas.

Pa en annan klubb fick man en gratis bucket om man stallde upp och thaiboxades i deras boxningsring. De hade aven "Ladyboy thaiboxing", men det missade vi. En kvall var det inga frivilliga som stallde upp, och da fick ett par riktiga thaiboxare kora en match istallet. Det sag ganska brutalt ut.


Tyvarr fick jag ingen battre bild.

En hel del biljard har det blivit under resan. Jag och Calle har spelat pa alla stallen vi har varit pa (Ao Nang, Koh Lanta, Phi Phi) och aven om spelet ar roligt i sig ar det nog annu roligare med alla markliga typer man stoter pa. Nar vi var pa Koh Lanta var vi sugna pa biljard en kvall och fick ga runt och leta ratt lange innan vi hittade stallet dar de hade. Nar vi val kom fram var det en massa folk dar och en lang kolista. Den som vann en match fick fortsatta spela och utmanades av naste man pa listan. Naval, vi skrev upp oss och satte sig sedan ner och kollade pa de andra. Till var fasa sag vi att varenda en av de andra var sjukt duktiga, en amerikan som hette Aaron rensade hela bordet i en foljd efter att den andra hade sprangt och vi kande kallsvetten komma krypande nar var tur narmade sig. Vi bestamde oss for att spela ihop som ett lag och hoppades pa ett mirakel.

En amerikan som hette Michael som vi pratade med en kvall. Han vagrade dricka den inhemska olen Chang for han trodde det var formaldehyd i den. Han borde lasa detta: http://lewbryson.com/formaldehyde.htm


Miraklet kom. Pa nagot satt lyckades vi lyfta upp oss till en hogre niva en vanligt och vann den forsta matchen ganska stort. De foljande tva matcherna akte vi ner till var vanliga niva igen och illusionen var bruten. Dock lyckades vara motstandare i bada matcherna skjuta ner den svarta bollen for tidigt och vi vann tre matcher i rad.

Sa har kan en frukost se ut i Thailand.

Senare pa samma stalle kom nagon som vi tror var agaren av baren ut och sag otalig ut. Han gick fram till griffeltavlan och pastod att nagon hade suddat ut eller flyttat hans namn. Han ville ju spela! Han sag ut som en liten knubbig indian med rastlos blick och ryckigt rorelsemonster. Till slut var det hans tur och han skulle mota en engelsman som hette Andy. "We play for money! We play for money!" skrek indianen. Engelsmannen skrattade lite nervost och som ett skamt tog han upp sin planbok och kastade pa bordet med en hard och utmanande min innan han blev full i skratt. Indianen rorde inte en min. Istallet strackte han ner handen
i fickan och tog upp en bunt 1000-bahtssedlar som han kastade sa att de spred ut sig over hela bordet. Nu markte folk att det hande nagot och alla samlades runt bordet.

Jag i en av mina nya outfits som jag har sytt upp har nere.


Till slut kom de overens om att spela om 1000 baht (ca 200 kr). Matchen skulle ga bast av tre. Nu borjade en full bosnier som var dar gasta om att han ville satsa 1000 baht pa indianen. Jag som hade sett att engelsmannen var duktig bestamde mig ganska snabbt for att satsa emot. En utomstaende fick halla i pengarna och det blev aldrig sarskilt spannande utan min gubbe Andy vann med 2-0 i matcher.

Idag var vi forresten pa en ny snorkeltur. Den var mycket battre an den forra, till exempel blev vi inte franakta en enda gang! Det roligaste var monkey beach, dar sma apor later sig matas av nyfikna turister. Jag hade en banan och brot av en bit och gav till en barnapa. Han tuggade lite pa den och kastade den sedan i sanden. Sen tittade han pa mig med en arg blick och hogg tag i hela bananen som jag holl i handen. Jag vagrade slappa. Han sag arg ut och drog och drog. Mitt i var dragkamp sager Anna "Oj, har kommer mamman och ar arg pa dig". Jag tittar upp och ser en storre apa komma farande mot mig. Hon skriker och slar pa mina hander, varpa jag naturligtvis blir forskrackt och slapper min banan. Lillapan springer nojd ivag och mumsar pa min banan.

Aporna pa monkey beach (bild fran webben)

Till sist vill jag bara saga tack till Calle, Lisa och Anna for en fantastisk resa ihop. Jag kommer och halsar pa i Halmstad i sommar.

3 Comments:

  • Jahai. Ser ju kul ut det där. Sugen på alternativ alumni? Och när exakt är det du kommer hem?

    By Anonymous Anonymous, at 15:23  

  • Hahahaha du skulle gett mamman en match i thaiboxning! Välkommen hem!
    Kram Cati

    By Anonymous Anonymous, at 08:05  

  • Ha ha, precis vad jag tänkte! Kan du inte spöa en liten apa, Jon?

    By Blogger Pontus, at 12:48  

Post a Comment

<< Home