Jon E bloggar loss!

Wednesday, December 03, 2008

The man is back!

Idag sprang jag på denna på nätet, min gamla blogg som har legat orörd alltför länge. Jag läste igenom hela och det var mycket roligt att återuppleva skidresan i Frankrike, otursdagen och när Tilla jagade katt för första gången. Jag insåg att värdet av att dokumentera delar av sitt liv i en blogg är bestående eller kanske till och med ökar med tiden, i takt med att minnesbilderna bleknar. Således kände jag mig manad att återuppta skrivandet här.

Något som jag också insåg är att jag har läst på läkarprogrammet ett ganska bra tag nu. Det känns som att det var hur länge sen som helst vi fick Tilla, men när det hände var jag ändå inne på fjärde terminen. Nu börjar man ju dock faktiskt kunna ana ett slut där framme i horisonten. Jag börjar termin nio om några veckor och till nästa sommar går jag ut i samhället som en fri man. Planen då är som det ser ut nu att fixa ett vikariat i Göteborg (inte så svårt), flytta dit och hoppas på att få AT där så småningom (svårare).

Många frågar om vilken specialitet jag har tänkt mig, inte minst läkarna man går med som alla tycker att just deras specialitet är allra förträffligast. Ett problem är att jag inte har provat på så många specialiteter ännu, så det är svårt att veta vad som verkar roligast. Hur som helst har jag nu i mitt huvud sammanställt en lista över de specialiteter som jag just nu lutar mest mot. Om inte annat så är det väl kul för mig att läsa om ett par år när hela listan förmodligen har bytts ut.

Det som kan sägas mer generellt är att jag gillar att tänka mer än att göra och att jag helst vill ha en viss bredd på specialiteten.

Utan inbördes ordning:

Internmedicin.
Fördelar: Brett, medicinskt allmänbildande. Tänkande, problemlösande arbete.
Nackdelar: Jourtungt. Långa ronder, kan bli segt.

Radiologi
Fördelar: Nästan ren diagnostik. Ny teknik som utvecklas snabbt. Goda arbetsvillkor.
Nackdelar: Lite patientkontakt.

Anestesi
Fördelar: Fysiologi och farmakologi - roliga ämnen. Lagom mycket praktiskt arbete. Omväxlande iom att intensivvård hör till specialiteten.
Nackdelar: Kan bli långtråkigt. Kan bli panikartat.

Barn
Fördelar: Har inte läst kursen än, men brett ämne och jag gillar barn.
Nackdelar: Tungt med svårt sjuka barn.

Bubblare: Neurologi, infektion, psykiatri, allmänmedicin.

Så ser det ut! Just nu i alla fall...

1 Comments:

  • Hej Jon! Va kul att du återupptagit bloggandet!

    /Dina trogna läsare sedan start

    By Anonymous Anton & Cati, at 06:47  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home